عنوان مقاله: MIT, CSCMP: 35% of companies lack supply chain sustainability goals
نویسنده: Matt Leonard
برگردان: عطیه ایزدی (پژوهشگر موسسه مدیریت زنجیره تامین آمادگران)
به سفارش: موسسه مدیریت زنجیره تامین آمادگران
زمان انتشار: ۲۰ جولای سال ۲۰۲۰ میلادی
خلاصه:
مطابق اولین گزارش سالانه “موقعیت پایداری زنجیره تأمین” از مرکز فناوری انجمن ماساچوست(MIT) برای لجستیک و حملونقل، و شورای متخصصین مدیریت زنجیره تأمین(CSCMP) که شامل یک نظرسنجی از ۱۱۲۸ متخصص زنجیره تأمین در پاییز ۲۰۱۹ بود، حدود نیمی از تمامی شرکتها (۴۹%)، اهداف پایداری زنجیره تأمین را دارند، اما ۳۵% از آنها فاقد این اهداف هستند.
جنبه اجتماعی – عدم بکارگیری کودکان برای کار، رفاه کارگران و غیره- این گزارش نشان داد که جنبه اجتماعی در اهداف پایداری شرکتها به مراتب بیشتر از جنبه زیست محیطی مانند انتشار کربن یا زباله مورد توجه قرار گرفته است. محققان این موضوع را شگفتانگیز خواندند زیرا معمولا مسائل زیست محیطی در مرکز گفتوگوی پایداری قرار دارد.
در این گزارش آمده است که: ” تأکید بر اهداف اجتماعی از اعتقاد بسیاری از شرکتها ناشی میشود که حذف کار کودکان و کار اجباری، نقطه شروع مهم و جزو فعالیتهای غیرقابل مذاکره زنجیره تأمین است.
مدیریت انتشار کربن و انرژی از جنبههای مشترک زیستمحیطی هستند که شرکتها در اهداف پایداری شرح میدهند. این دستهبندیها تا حدودی نتیجه فشار خارجی است، اما به منظور تشخیص اینکه افزایش بهرهوری انرژی راهی روشن برای کاهش هزینههای انرژی است، این دستهبندی ذکر شده است.
بینش:
در سرتاسر صنایع اعم از تولید، حملونقل / انبارداری و خردهفروشی، اولویت اصلی پایداری یکسان است: عدم بکارگیری کودکان برای کار. همچنین آنها عدم کار اجباری و رفاه کارگران را در اولویت دوم و یا سوم قرار دادند، اما بعد از آن اختلافاتی در اولویتبندی صنایع به وجود آمد.
این گزارش خاطرنشان میکند که به طور خاص بخش مواد غذایی “در مرکز مناقشات، پیرامون تأثیرات زیستمحیطی مانند شفافسازی جنگلهای انبوه و مسائل گسترده کار مانند کار برده و کار کودکان قرار دارد.” در این گزارش آمده است که قانون جدید بردهداری پادشاهی انگلستان، قانون شفافیت زنجیره تأمین در کالیفرنیا و قانون اصلاح والاستریت و حفاظت مصرفکننده (مرسوم به قانون داد- فرانک) باعث شده است تا شرکتها به این حوزهها توجه کنند.
براساس این گزارش، تأثیر درگیر شدن با کار کودکان و بردهداری مدرن در اعتبار و شهرت نیز میتواند در کانون توجه قرار بگیرد.
گزارش بیان میکند: ” این تأکید در تحلیل رسانه ما تکرار شد، جایی که گزارشات مربوط به کار کودکان و کار اجباری سطح بالایی از احساسات منفی را از روزنامهنگاران که تعهد شرکتها را گزارش میدهند نشان داد، در حالی که پیشرفت با دستمزد عادلانه و تعامل جامعه محلی، سطح بالایی از احساسات مثبت را دریافت کرد.”
در پی جنبههای اجتماعی، خردهفروشی بیش از انتشار گازهای کربن، نگران زبالهها بود. اما حملونقل بیشتر نگران انتشار گازهای کربن و مدیریت انرژی بود. در عین حال، بخش ساخت و تولید بیشترین تمرکز خود را بعد از جنبه اجتماعی بر آب و پسماند قرار داده است.
تغییرات اخیر در مقررات جهانی میتواند چگونگی اولویتبندی شرکتها در تلاش برای پایداری را تغییر دهد و این امر حاکی از ممنوعیت واردات زبالههای پلاستیکی خارجی به چین است.
این گزارش مشکل گسترده زباله و بازیافت در سراسر جهان را در سال ۲۰۱۹ مورد توجه قرار میدهد که منجر به شناخت صریح این مسئله میشود که سیستم بازیافت آسیب دیده و مشکل پسماند غیر قابل حل است.
به عنوان مثال، در جدیدترین گزارش پایداری UPS، این شرکت با شبکه لجستیکی خود، چگونگی کمک به سایر شرکتها را برای دستیابی به چنین اقتصادی بیان میکند.
Unilever در جدیدترین گزارش پایداری خود نوشت: “استفاده بیشتر به صورت مدور از مواد به معنای کاهش هزینه و اتلاف کمتر است.”. “این به معنای منابع ارزش جدید برای مشتریان و مصرفکنندگان، مدیریت ریسک بهتر مواد اولیه و رویکردهای بهبودیافته زنجیره تأمین است.”
والمارت در گزارش پایداری خود بیان کرده است که در حال حاضر در تلاش است تا تأمین کنندگانش میزان بستهبندیهای پلاستیکی ارسال شده به خردهفروش را کاهش بدهند.
در گزارش MIT و CSCMP آمده است که در صنعت تولید تمرکز بر روی آب با فرآیندهای تولید که غالباً به آب متکی هستند همراه با افزایش خطر آلودگی آب در نزدیکی بسیاری از سایتهای تولید جهانی، هماهنگ است.
تولیدکننده در گزارش پایداری خود گفت:” فورد گامهایی را برای استفاده از فاضلاب تصفیه شده در چندین تسهیل در سراسر دنیا برداشته است تا از این طریق استفاده از آب را در عملیاتهای خود کاهش بدهد.”
اما گزارش دولت زنجیره تأمین پایدار میگوید: ” اگرچه مسائل اجتماعی معمولاً اولویت اصلی محسوب میشوند، اما بودجه یک شرکت غالباً با هدف اعلام شده مطابقت ندارد.”
در این گزارش آمده است: “این نشان میدهد درحالی که شرکتها در مورد موضوعات معین صحبت میکنند، ممکن است تعهد آنها همیشه در عمل پیادهسازی نشود.”
همچنین مشخص شد که شرکتها شروع به دیدن متخصصان زنجیره تأمین کردند که نقش مهمی در پایداری دارند و ۸۰٪ از پاسخدهندگان معتقدند که آنها تاثیری در پایداری شرکت دارند.
در این گزارش آمده است: “با توجه به این روند، به نظر میرسد که بخشهای پایداری مجزا با نقشهای محدود، به مرور محو خواهند شد.”
منبع: https://www.supplychaindive.com/news/mit-cscmp-lack-supply-chain-sustainability-report