[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
کتاب مراکز لجستیکی در بندر و خشکی اثر استاد همایون اسدی لنگرودی است که اولین چاپ آن در سال ۱۳۹۵ توسط نشر وکیل به چاپ رسیده است. در طول کتاب خواهیم دید که یکی از مهمترین عوامل موثر از نظر ساختار و سازمان و مدیریت بندری برای میزبانی لجستیک، وجود یک نظام ترابری داخلی کارآست.
همایون اسدی در این کتاب آورده که در ایران نرخ ترابری زمینی بهطور فاحشی پایین است. الگوی ساده رفت و برگشت در محورهای مختلف و بدون برنامهریزی اولیه در جریان است. این است که از توازن ترافیکی دور هستیم. موجودیهای حفظ شده نزد تجّار و صنایع بالا هستند. تاسیسات و کارخانهها از جانمایی اشتباه رنج میبرند که آثارش در هزینه بالای لجستیک هویداست.
بنادر اصلی ما دیربازی است که از مسیرهای تجاری اصلی خارج شدهاند؛ چرا که کانونی نیستند و از نظر شاخصهای ردهبندی اسکاپ، بنادر درجه سوم محسوب میشوند. مقوله “بازاریابی بنادر” از دهه ۱۹۸۰ به یک “الزام” تبدیل شده بود. بندری که نمیتوانست با شناخت خواستههای مشتریان خود را وفق دهد، کوچک و کوچکتر و خوار و خوارتر شد.
همایون اسدی در این کتاب به بررسی مدلها و سیاستهای ملی چند کشور آسیایی پرداخته است. هم نهادهای ایجاد شده در این کشورها و نحوه کنش و واکنش این نهادها را با دیگر نهادهای پیرتر اداری مورد بررسی قرار گرفته است؛ همچنین به قوانین پشتیبان اشاعه و توسعه صنعت لجستیک و مراکز بندری و خشکی لجستیک این کشورها پرداخته شده است.
حتی در سطح اقتصاد خرد، مستقیماً به مدلهای موفق مراکز لجستیکی آسیایی و اروپایی و به استراتژیهای اتخاذ شده از سوی برخی چندملیتیها اشاراتی شده است. دست آخر با سرمشق قرار دادن مدلهای پیروزمند کلان و خرد اقتصادی این کشورها، راهنمای گامبهگامی برای توسعه صنعت لجستیک خودی تهیه شده است.
این کتاب به تنهایی بر نظریههای رایج صاحبنظران لجستیک بنا شده و کاملا یک کتاب کاربردی با نگاهی به مدلهای موفق است؛ حتی میتوان آن را تلفیقی از این ۲ مورد دانست. این کتاب با چندین مقیاس و مقالات و یادداشتهای نویسنده درباره ایران کامل شده؛ تا بتوان مقایسه و تطبیق واقعگرایانه بین وضعیت فعلی ایران و کشورهای در حال توسعه و شاخص آسیایی و اروپایی برقرار کرد.
فهرست کتاب مراکز لجستیکی در بندر و خشکی
کتاب مراکز لجستیکی در بندر و خشکی نوشته همایون اسدی در ۱۳ فصل زیر به نگارش درآمده است:
- فصل اول: بررسی آخرین و روز آمدترین روندهای نظری
- فصل دوم: لجستیک از منظر خدمات بندری
- فصل سوم: توسعه تجاری بنادر منطقهای به منزله پایگاه مراکز لجستیکی
- فصل چارم: مثالهایی از سیاستهای ملی لجستیکی
- فصل پنجم: ساز و کارهای هماهنگی برای توسعه لجستیک
- فصل ششم: مراکز لجستیکی و نظریه مکانیابی مراکز
- فصل هفتم: بندر از نگاه حمل و نقل بین وجهی
- فصل هشتم: عوامل تاثیرگذار در تصمیم شرکتها برای استقرار در بنادر یا سایر مراکز لجستیکی وابسته یا مرتبط با بندر
- فصل نهم: الگوبرداری از بندر برای تشکیل بنادر خشک و شهرکهای لجستیکی
- فصل دهم: خوشهبندی
- فصل یازدهم: ضوابط فعالیت و حداقل استانداردهای شرکتهای بارفرابر
- فصل دوازدهم: پیادهسازی مدل _عواملی که بر تصمیم شرکت تاثیر دارند
- فصل سیزدهم: برنامهریزی کارساز توسط مراکز لجستیکی در منطقه اسکاپاز نگاه اقتصاد کلان
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.