کتاب حملونقل بینالمللی یکی دیگر از آثار استاد همایون اسدی لنگرودی است که توسط انتشارات شولا به چاپ رسیده است. این کتاب ۵۷۲ صفحهای در ۷ فصل، حمل و نقل بینالمللی را از نگاه حقوق، اسناد، مدیریت پروژه و ریسک مورد بررسی قرار میدهد.
در این کتاب، خلالی داستانی از اجرای یک پروژه حملونقل به کشور سوریه از مسیرها، شیوهها و ترکیبات مختلف شیوههای حملونقل دست میگذارد؛ که از زوایای حقوقی، اسنادی مدیریت ریسک و پروژه پرداخته است. همچنین دانشجویان، کاربران و کارکنان حملونقل را با دنیایی از مسائل مبتلا به حملونقل بینالمللی آشنا میکند.
این زمانی نوشته شد که کشور سوریه در آرامش، حیات اقتصادی و فرهنگی و اجتماعیِ خود را دنبال میکرد. از دیگر جنبهای خواندن این کتاب، یادآوری این است که نقشههای ناشیانه برخی قلدران تاریخ چه فجایع انسانی و اجتماعی میتواند رقم بزند.
نگارش کتاب به سفارش دوستان همایون اسدی و بر اساس جزوه درسی خود استاد، در سال ۱۳۷۴ به نام “اسناد و قراردادهای حملونقل بینالمللی” انجام شده است. از ابتدای سال ۱۳۹۰ نوشتن کتاب شروع و سرانجام در مهرماه سال ۱۳۹۱ نوئشتن کتاب تمام شد. اما چاپ آن تا دو سال بعد میسر نشد.
از آنجا که متن کتاب در مورد درس حقوق، اسناد، ریسکها و لغزشهای تبعی مدیران و کاربران است، نویسنده تصمیم گرفت که بسیاری از مسائل غامض را به زبانی داستانی و با پیشکشیدن موردهایی عملی تشریح کند؛ که اکثراً در مورد ایران و همچنین بسیاری دیگر از کشورهای جهان است.
بنابراین در کتاب شخصیتهای متعددی نقشآفرینی میکنند که اغلب هیچ شباهتی به شخصیتهای واقعی ندارند و از آنها با نام کوچک نام برده شده است. این شیوه روایی است که بسیاری از اوقات، نقشآفرینان را در زندگیهای واقعی و روزمره شغلی نشان میدهد.
باشد که درک مسائل و پیچیدگیهای قراردادهای بینالمللی و چالشهای آن که خودبهخود نچسب است، برای خواننده سادهتر و شیرینتر باشد. بسیاری از آنها از موارد معروف در حقوق بینالمللی حملونقل است؛ ولی بسیاری دیگر کاملاً تازگی داشته و ناشی از تجارب شخصی نویسنده در کسوت داور مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران و انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی است.
در ابتدای هر بخش کتاب فضای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی زمان تصویب هر یک از کنوانسیونهای مهم جهانی را با شتابزدگی از تاریخ به تصویر کشیده شده؛ تا خواننده بتواند اوضاع و احوالی را که منتج به خلق آنها شده است، تجسم کند.
فصلها و فهرست کتاب حملونقل بینالمللی
این کتاب در ۷ فصل زیر به نگارش درآمده است:
- فصل اول: انتخاب اساسی: طراحی شبکه و شیوه حمل
- فصل دوم: حملونقل جادهای بینالمللی
- فصل سوم: کنوانسیون و مقررات تیر
- فصل چهارم: حملونقل ریلی
- فصل پنجم: هاگ، هاگ_ویزبی، هامبورگ و رتردام
- فصل ششم: مقررات ورشو و مونترآل
- فصل هفتم: مشق مدیر عملیات
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.