مقالات لجستیکی

خصوصیات بسته‌بندی مناسب و استاندارد

یکی از مهمترین جنبه های زنجیره تامین هر شرکت نحوه بسته‌بندی محصولات آن است. بسته‌بندی خوب نباید گران باشد، زیرا فرصت بزرگی برای بازگشت سرمایه از دست خواهد رفت. همچنین اگر بسته‌بندی نامرغوب باشد، محصولات شما در حین حمل‌و‌نقل آسیب می بینند و زنجیره تامین را کند می‌کند. آنگاه شما ناچارید عواقب آن را بپردازید و مشتریان خود را ناامید کنید. علاوه بر آن بسته‌بندی مناسب باید به قدری گیرا باشد تا مشتری را برای خرید آن ترغیب کند. ما تلاش کرده ایم در این مقاله تا حد امکان معیار‌های بسته‌بندی استاندارد در زمینه‌های بازاریابی و حمل‌ونقل را معرفی کنیم تا شما قادر باشید بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

یک بسته بندی خوب می تواند فرایند حمل و نقل و لجستیک را تسهیل کند.

بسته‌بندی مناسب و استاندارد در حمل‌ونقل

  1. محفظه بسته‌بندی باید آسیب را به حداقل برساند.

بسته‌ها در معرض چالش‌های بسیاری قرار می گیرند. به عنوان مثال ممکن است از تسمه نقاله، لیفتراک و یا پالت های شکسته رها شوند. اگر محصولات شما در اثر یک اشتباه یا بی‌دقتی آسیب ببینند، تبعات جبران هزینه بیش از دو برابر خواهد بود زیرا علاوه بر جبران خسارت خود محصول و پاسخگویی به تقاضای مشتری باید هزینه فرآیند لجستیک معکوس و ارسال مجدد را نیز در نظر بگیریم.

 

بسته بندی خوب به گونه ای است که میزان آسیب را به حداقل میرساند.

 

نکته اصلی برای مقابله با این چالش ها این است که مواد محکمی را انتخاب کنیم تا از محصولات در برابر آسیب محافظت کند. علاوه بر آسیب‌های ناشی از تجهیزات مانند مثال های بالا؛ همواره باید احتمال قرار گرفتن بسته در معرض محیط نامناسب، شامل وزش بادهای شدید، نشتی سقف، دمای شدید نیز در نظر گرفته شود.

 

۲. بسته ها باید حاوی بالشتک ضربه‌گیر مناسب باشد.

بسیاری از مشاغل برای بسته‌بندی محصولات خود بدون آسیب دیدن و ضربه خوردگی دچار مشکل می‌شوند. برای حل این مشکل ایده استفاده از بالشتک ضربه‌گیر در داخل بسته‌ها مطرح شد. برخی از نمونه های متداول بالشتک ضربه‌گیر عبارتند از بالشتک هوا، پلاستیک‌های حباب‌دار، یونولیت و ورق های فوم که با استفاده از آن‌ها خیالتان از حمل و نقل محصولاتتان آسوده و راحت می شود.

 

در بسته بندی استاندارد، فضای خالی هر بسته باید به خوبی با ضربه گیر پر شود.

 

در بهینه ترین حالت، اقلام ظریف، شکستنی و گران قیمت باید در لایه بالشتک ۳ اینچی قرار داده شوند. همیشه این نکته را به خاطر داشته باشید که ایمنی می‌تواند تا حد زیادی در هزینه ها صرفه جویی کند.

 

۳. باید به صورت موثر مهر‌ و‌ موم شود.

مهر و موم صحیح بسته‌ها به اندازه استفاده از بالشتک ضربه‌گیر اهمیت دارد. مهم نیست چند لایه بالشتک محافظ به کار رفته است؛ اگر جعبه شما در حین حمل‌ونقل باز شود، محصول آسیب خواهد دید.

نوار‌های درزگیر مناسب زیادی وجود دارند تا بسته ماندن و امنیت بسته شما را تضمین کنند. اما به یاد داشته باشید  استفاده بیش از حد از یک درزگیر ضعیف، ایمنی مواد شما را تضمین نمی کند.

 

 

۴. باید کارآمد باشد.

بسته خود را با حداقل فضای اضافه انتخاب کنید. در صورت وجود فضای اضافه، ضمن افزایش احتمال خطر آسیب کالا، فقط مجبور می‌شوید برای بالشتک اضافه هزینه کنید.

مواد قوی و سبک وزن بهترین انتخاب برای بسته‌بندی های معمولی هستند. متداول ترین مواد مورد استفاده مقوای کارتن راه راه، پلاستیک های توخالی و آلومینیوم هستند. همچنین می‌توان با بکارگیری مقوا و پلاستیک های بازیافتی یا بسته های قابل استفاده مجدد و رویکردهای زنجیره تامین، هزینه‌ها را کاهش داده و سرمایه شرکت را ذخیره کرد.

 

مقوا از جمله مواد برای یک بسته بندی خوب است.

یک بسته‌بندی خوب با رویکرد بازاریابی

  1. استفاده از آن راحت باشد.

یکی از ویژگی های بسته‌بندی خوب این است که باید به راحتی قابل استفاده باشد. همچنین باید به گونه ای ساخته شود که محصول به راحتی قابل جابجایی باشد. اندازه و شکل بسته نیز باید برای خرده فروشان و مصرف کنندگان مناسب باشد تا مشکلی از بابت نگهداری آن در مغازه و یا منزل نداشته باشند. طراحی بسته باید در صورت امکان قابل استفاده مجدد باشد.

 

۲. جذاب باشد.

از آنجایی که یکی از اهداف اصلی بسته‌بندی جذب مشتری است، بسته‌بندی باید بسیار جذاب باشد. یک بسته زیبا توجه مشتریان را به خود جلب و آنان را به خرید محصول ترغیب می کند و باعث می‌شود تمام جنبه‌های بسته‌بندی شامل رنگ، تصویر، طرح، اندازه و … برایشان جذاب باشد. بسته‌بندی می تواند به طور چشمگیری بر ذهن مشتریان تأثیر بگذارد. بعضی از مشتریان کالا را نه به خاطر خود کالا بلکه به دلیل بسته‌بندی جذاب آن می خرند.

 

یکی از ویژگی های بسته بندی مناسب، جذابیت است.

 

۳. اقتصادی باشد.

بسته‌بندی نباید هزینه بالایی داشته باشد. ماهیت محصول باید به درستی برای بسته‌بندی در نظر گرفته شود. اگر بسته‌بندی گران باشد، قیمت محصول افزایش پیدا کرده و در نتیجه فروش آن سخت تر خواهد شد. بنابراین، بسته‌بندی نباید پرهزینه و دست و پاگیر باشد. همچنین در حالت بهینه باید از بسته‌بندی بیش از حد اجتناب شود.

 

۴. حاوی اطلاعات مورد نیاز باشد.

بسته‌بندی خوب اطلاعات اولیه و مورد نیاز مشتریان را ارائه می دهد. بسته‌بندی استاندارد باید اطلاعاتی در مورد کاربرد، کیفیت و نام تجاری محصول که مشتری را در وهله ی اول ترغیب میکند، بدهد. بسته‌بندی مناسب به عنوان یک فروشنده بی صدا و یک تبلیغ موثر عمل می کند.

 

بسیاری از اطلاعات مورد نیاز از روی یک بسته بندی استاندارد قابل تشخیص است.

 

۵. از محتوای خود محافطت کند.

بسته‌بندی محصولات باید به گونه ای باشد که کیفیت، کمیت و رنگ آن ها در اثر آفتاب، باران، حشرات و گرد و غبارتغییر نکند و آسیب نبیند. بنابراین باید اقدامات لازم را جهت حفظ محصول در بسته‌بندی پیاده کرد تا سازگار با محیط زیست باشد.

 

۶. سازگار با محیط زیست باشد.

در حالت بهینه بسته‌بندی باید از موادی تولید شود که کمترین تاثیر را بر محیط زیست بگذارد و آلودگی محیطی ایجاد نکند.

 

 

بسته بندی مناسب است که قابلیت بازیافت داشته باشد.

 

تا اینجا سعی کردیم بارزترین خصوصیات و معیارهای یک بسته‌بندی استاندارد را بررسی کنیم. دریافتیم طراحی بسته‌بندی به اندازه خود محصول مهم است و بسته‌بندی مناسب، بسیاری از جنبه‌های حمل ونقل و بازاریابی را بهینه و تسهیل می کند. همچنین تولید یک بسته‌بندی خوب باعث می شود برند شما در ذهن مشتریان باقی بماند و تاثیر مستقیم در بهره‌وری بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *